Ολυμπιακός – Μπορεί να Επανακάμψει;

Ολυμπιακός

Ο τελευταίος καιρός έχει αποδειχθεί κρίσιμος για τον Ολυμπιακό μιας και υπάρχουν έντονες ανακατατάξεις. Οι Πειραιώτες κλήθηκαν ν’ αγωνιστούν στα προκριματικά των μεγάλων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τ’ αποτελέσματα έφεραν έντονους προβληματισμούς. Μάλιστα, η ομάδα από τον Πειραιά φαίνεται πως βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Πέρα από το νέο τεχνικό στον πάγκο της ομάδας, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια προσπάθεια ανανέωσης του ρόστερ του.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία μιας και η απόδοσή του τις επόμενες μέρες θα κρίνει την παραμονή του στο UEFA Europa League. Παραδοσιακά, ο Ολυμπιακός έχει σταθερή παρουσία στις διοργανώσεις, πράγμα που φαίνεται κι από τη συνολική του βαθμολογία στην Ευρώπη. Ενδεικτικά, κατέχει την 1η θέση μεταξύ των Ελληνικών ομάδων με  76.475 βαθμούς και την 23η θέση στο σύνολο των Ευρωπαϊκών ομάδων. 

Πλέον, μια ανάσα πριν από τον δεύτερο αγώνα για τα προκριματικά του UEFA Europa League, ο Ολυμπιακός ελπίζει σε μια δραστική βελτίωση της εικόνας του.

Πίνακας περιεχομένων

Προκριματικά Champions League

Η περιπέτεια της ομάδας του Πειραιά ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου 2022, όπου κλήθηκε ν’ αγωνιστεί στα προκριματικά του UEFA Champions League. Ο πρώτος αγώνας ήταν ενάντια της Μακάμπι Χάιφα στην έδρα της. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-1, πράγμα που έδινε στον Ολυμπιακό ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.  

Ο δεύτερος αγώνας πραγματοποιήθηκε μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 27 Ιουνίου 2022. Το πλεονέκτημα έδρας έδινε ένα αίσθημα συγκρατημένης αισιοδοξίας τόσο στους τεχνικούς της ομάδας όσο και στους φιλάθλους. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα έφερε μεγάλη αναστάτωση. Η Μακάμπι Χάιφα κατάφερε να εξολοθρεύσει τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του με 0-4. 

Η εικόνα των Πειραιωτών μέσα στο γήπεδο ήταν κακή, πράγμα που προκάλεσε έντονες συζητήσεις μετά τον αγώνα. Ο βαρύς αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το UEFA Champions League στοίχισε στο σύλλογο που πλέον προσπαθεί να διεκδικήσει μια θέση στο UEFA Europa League.

Οι Αλλαγές στην Ομάδα

Η βαριά ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα έφερε στο προσκήνιο όλες τις ελλείψεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν αυτή του προπονητή. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποχώρησε από την ομάδα του Πειραιά και αντικαταστάθηκε από τον Κάρλος Κορμπεράν. Ο νέος τεχνικός ανέλαβε ένα δύσκολο εγχείρημα αφού σε λίγες μέρες από την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε το πρώτο του παιχνίδι για τα προκριματικά του UEFA Europa League. 

Παράλληλα, τα μεταγραφικά σενάρια για τους παίχτες που θ’ αποχωρήσουν και θα προστεθούν στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι έντονα. Προς στιγμήν, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, οπότε όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά.

Προκριματικά Europa League

Το επόμενο Ευρωπαϊκό βήμα του Ολυμπιακού ήταν τα προκριματικά του Europa League ενάντια στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε στην έδρα των Πειραιωτών στις 4 Αυγούστου 2022 με τελικό σκορ 1-1. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν σαφώς βελτιωμένη, αν και οι ελλείψεις της συνέχιζαν να είναι εμφανείς. 

Ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και θα είναι αυτός που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όλοι οι φίλαθλοι περιμένουν με αγωνία να δουν τα σχέδια του Κορμπεράν για την ομάδα, καθώς και την εμφάνιση των νέων αποκτημάτων της.

Μάθε περισσότερα:

Στοιχηματικές

Καλύτερες Στοιχηματικές Εταιρίες για Live Betting

Stoiximan Κριτική

Bet builder