OPAP – Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Τα συστήματα του OPAP είναι μια γνωστή υπηρεσία διαθέσιμη στο στοίχημα, αλλά τι σημαίνει;

Σ’ αυτό τον οδηγό, έχουμε συγκεντρώσει όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συστήματα του ΟΠΑΠ και τι ακριβώς ισχύει.

Στοιχηματίζοντας στον ΟΠΑΠ

Ο OPAP, ή Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου, είναι μια ελληνική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών. Μέσα στα πλαίσια των υπηρεσιών της είναι και ο αθλητικός στοιχηματισμός. Μάλιστα, για πολλές δεκαετίες αποτελούσε τη μοναδική επιλογή για betting των Ελλήνων παικτών, αρχικά με το ΠΡΟΠΟ και στη συνέχεια με το Πάμε Στοίχημα. 

Πλέον, ο ηλεκτρονικός στοιχηματισμός έχει φέρει ανταγωνισμό στον OPAP. Ωστόσο, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των παικτών της χώρας καθώς προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες. Τα συστήματα του ΟΠΑΠ είναι αναμφίβολα μια απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που έχει προσελκύσει πολλούς παίκτες. 

Σήμερα, όποιες θέλεις να στοιχηματίσει στον ΟΠΑΠ μπορεί να επισκεφτεί ένα πρακτορείο. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει το PameStoixima.gr που είναι η απάντηση του OPAP στον ηλεκτρονικό στοιχηματισμό.

Stoixima Tora Οδηγός Στοιχήματος

Πίνακας περιεχομένων

Στοίχημα στο Πρακτορείο

Ένα πρακτορείο είναι το φυσικό κατάστημα του OPAP, στο οποίο οι παίκτες μπορούν να παίξουν μια πληθώρα παιχνιδιών. Για παράδειγμα, μπορούν ν’ ασχοληθούν με τον αθλητικό στοιχηματισμό, με διάφορα άλλα τυχερά παιχνίδια, με virtual sports, ακόμα και με κυνοδρομίες.

Μερικά απ’ τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του ΟΠΑΠ είναι το Πάμε Στοίχημα, το Τζόκερ, το Κίνο, και τα Φρουτάκια. 

Για να στοιχηματίσετε στο πρακτορείο, θα πρέπει να επισκεφτείτε το κατάστημα της γειτονιάς σας. Εκεί θα βρείτε τα κουπόνια με τους διαθέσιμους αγώνες και τα δελτία για να συμπληρώσετε το στοίχημά σας.

Μόλις είστε έτοιμοι, μπορείτε να παίξετε το δελτίο σας στον πράκτορα. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έχουν μπει σημεία touchpoint στα πρακτορεία, όπου μπορείτε να παίξετε απευθείας τα δελτία σας.

Στοίχημα στο PameStoixima

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αναδειχθεί η τάση των παικτών προς το ηλεκτρονικό στοίχημα. Έτσι, ο OPAP εισήγαγε το PameStoixima.gr για να παραμείνει ανταγωνιστικός και να καλύψει τις ανάγκες των παικτών. 

Η συγκεκριμένη στοιχηματική ιστοσελίδα έχει μια πλούσια γκάμα παιχνιδιών που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε στιλ παιχνιδιού. Επιπλέον, έχει όλες τις υπηρεσίες που αναζητούν οι παίκτες σήμερα, όπως το live betting, το cash out, και το bet builder. Ο online στοιχηματισμός στον OPAP περιλαμβάνει και τα γνωστά του συστήματα.

Τι Είναι το Σύστημα του ΟΠΑΠ;

Το σύστημα του OPAP είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να έχετε κέρδη από ένα δελτίο ακόμα κι όταν δεν πιάσετε όλα τα σημεία που έχετε παίξει. Κάθε παίκτης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του σύστημα, ανάλογα με το παιχνίδι που θέλει να κάνει.

Το όριο που έχει βάλει ο ΟΠΑΠ είναι οι 15 αγώνας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συστήματα που έχουν κερδίσει την προτίμηση των παικτών.

Πώς Δουλεύει το Σύστημα του OPAP

Το σύστημα του OPAP είναι μια λειτουργία που αυξάνει τις στήλες του δελτίου σας. Αυτό έχει ως αντίκτυπο την αύξηση της τιμής του δελτίου ανάλογα με τον αριθμό των στηλών και με τον πολλαπλασιαστή που έχετε επιλέξει.

Πιο αναλυτικά, η μία στήλη κοστίζει 0.25€, οπότε μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος του δελτίου σας μ’ έναν απλό πολλαπλασιασμό. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ έχει δημιουργήσει τον Πίνακα Συστημάτων, μέσα απ’ τον οποίον μπορείτε να βρείτε εύκολα τον αριθμό των στηλών του δελτίου σας. 

Εκτός από τα συστήματα που σας δίνουν ένα περιθώριο λάθους, υπάρχουν και ορισμένα πιο ειδικά συστήματα. Αυτά είναι το σύστημα με Standard, το σύστημα με Group και το σύστημα με R-group.

OPAP

Σύστημα με Standard

To Standard είναι μια επιλογή που μπορείτε να κάνετε όταν παίζετε στοίχημα με σύστημα στον OPAP. Όταν επιλέγετε έναν αγώνα ως Standard αυτό σημαίνει πως είστε σίγουροι για το αποτέλεσμά του.

Έτσι, οι στήλες αυτού του αγώνα δεν καταμετρώνται στις στήλες του συστήματα, με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος του δελτίου. Φυσικά, το σύστημα με Standard περιλαμβάνει ένα μεγάλο ρίσκο μιας και μπορεί να γίνει ανατροπή στον αγώνα που έχετε παίξει Standard.

Σύστημα με Group

Άλλη μια ειδική λειτουργία στο σύστημα του ΟΠΑΠ είναι η δημιουργία group. Μ’ αυτή την πρακτική, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιους αγώνας μέσα στο ίδιο group. Έτσι, όλοι οι αγώνες του group θα υπολογιστούν ως ένα γεγονός στο σύστημα.

Αυτό σημαίνει πως μειώνονται οι στήλες και το κόστος του δελτίου. Σ’ αυτό το σημείο όμως, πρέπει να τονίσουμε πως το group χάνει εάν χάσετε τουλάχιστον έναν από τους αγώνες που περιέχει.

Σύστημα με R-Group

Το σύστημα με R-group είναι μια περίπτωση του συστήματος με group που περιγράψαμε παραπάνω. Η ομοιότητά τους είναι ότι ομαδοποιούν ένα σύνολο αγώνων που θα επιλέξετε.

Η διαφορά τους όμως, είναι ότι το R-group θα θεωρηθεί κερδισμένο εάν έχετε πιάσει τουλάχιστον έναν απ’ τους αγώνες που περιέχει.

Αυτό το είδος συστήματος σας δίνει ευελιξία να δοκιμάσετε ακόμα και δύσκολα σημεία. Επιπλέον, το σύστημα R-group σας επιτρέπει να παίξετε αγορές του ίδιου αγώνα στο ίδιο δελτίο.

Πώς Μπορείτε να Παίξετε Σύστημα στον OPAP

Είτε θα στοιχηματίσετε στο πρακτορείο είτε στο PameStoixima.gr, μπορείτε εύκολα να παίξετε το σύστημα που προτιμάτε. Το φυσικό δελτίο έχει μια περιοχή με αριθμούς, όπου θα πρέπει να σημειώσετε το σύστημα που θα παίξετε.

Αντιστοίχως, το ηλεκτρονικό δελτίο στο PameStoixima.gr έχει μια περιοχή για να σημειώσετε το σύστημά σας. Μόλις έχετε ετοιμάσει το δελτίο, θα πρέπει να το παίξετε και να το πληρώσετε με τον τρόπο της επιλογής σας. 

Παρακάτω, θα εξηγήσουμε ποια είναι τα πιο διαδεδομένα συστήματα του OPAP που παίζουν οι περισσότεροι παίκτες στη χώρα μας.

Τα Δημοφιλέστερα Συστήματα OPAP

Κάθε παίκτης έχει ένα διαφορετικό στιλ στοιχηματισμού. Έτσι, και το σύστημα που προτιμά θα διαφέρει από τους υπόλοιπους παίκτες. Τα πιο διαδεδομένα συστήματα είναι τα εξής: 

  • 1-2-3 – ένα απ’ τα δημοφιλέστερα και πιο διαδεδομένα συστήματα είναι το 1-2-3. Αποτελείται από 7 στήλες, δηλαδή 3 μονά, 3 δυάδες και 1 τριάδα. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ιδανικό για όλους τους παίκτες που τους αρέσει να επιλέγουν αγορές με μεγάλες αποδόσεις. Έτσι, εάν σας αρέσει το ρίσκο και οι ανατροπές, αυτό είναι ένα σύστημα που θα σας δώσει μια επιπλέον σιγουριά. 
  • 1-2-3-4 – ακόμα ένα δημοφιλές σύστημα είναι το 1-2-3-4. Αποτελείται από 15 στήλες, δηλαδή 4 μονά, 6 δυάδες, 4 τριάδες και 1 τετράδα. Αυτό το σύστημα είναι εξαιρετικό για αγώνες με μεγάλο ρίσκο, μιας και θα σας επιστρέψει το αρχικό σας ποντάρισμα με έναν πιασμένο αγώνα. Στην περίπτωση που πιάσετε από 2 και πάνω, θα δείτε τα κέρδη σας ν’ αυξάνονται. 
  • 2-3 – το σύστημα 2-3 ή Trixie bet είναι μια δημοφιλής επιλογή καθώς θεωρείται ένα εύκολο σύστημα. Αποτελείται από 4 στήλες, δηλαδή 1 τριάδα και 3 δυάδες. Εξαιτίας της ευκολίας του είναι ένα ιδανικό σύστημα για αρχάριους παίκτες ή για όσους θέλουν ένα σύστημα με μικρό ρίσκο. Ωστόσο, θυμηθείτε να επιλέξετε αγώνες με αποδόσεις άνω του 2.00 για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 
  • 2-3-4 – ακόμα μια διαδεδομένη επιλογή είναι το σύστημα του OPAP 2-3-4 ή σύστημα Yankee. Αποτελείται από 11 στήλες, δηλαδή 6 δυάδες, 4 τριάδες και 1 τετράδα. Όταν παίζετε αυτό το σύστημα, στοχεύετε να πιάσετε τουλάχιστον τους 2 αγώνες ώστε να πάρετε το μεγαλύτερο μέρος του πονταρίσματός σας πίσω. Φυσικά, εάν οι κερδισμένοι αγώνες είναι περισσότερα, τα κέρδη σας θ’ αυξηθούν θεαματικά. 
  • 3-4 – ένα ακόμα σύστημα που πρέπει να γνωρίζετε είναι το σύστημα 3-4. Αποτελείται από 5 στήλες, δηλαδή 4 τριάδες και 1 τετράδα. Πρόκειται για ακόμα ένα σχετικά εύκολο σύστημα που είναι ιδανικό ακόμα και για αρχάριους παίκτες. Μάλιστα, σ’ αυτό το σύστημα ενδέχεται να δείτε κέρδη ακόμα και με τους 3 κερδισμένους αγώνες.
  • 3-4-5 – το σύστημα του OPAP 3-4-5 είναι ένα απ’ τα δημοφιλέστερα ανάμεσα στους Έλληνες παίκτες. Αποτελείται από 16 στήλες, δηλαδή 10 τριάδες, 5 τετράδες και 1 πεντάδα. Είναι ένα αρκετά ευέλικτο σύστημα που ταιριάζει με διάφορους αγώνες και αγορές διαφορετικών αποδόσεων. Σε κάθε περίπτωση, με τρεις κερδισμένες επιλογές θα πάρετε το μεγαλύτερο μέρος του πονταρίσματός σας πίσω.
  • 4-5-6 – μαζί με το προηγούμενο σύστημα, το 4-5-6 είναι μια απ’ τις αγαπημένες επιλογές των παικτών της χώρας μας. Αποτελείται από 22 στήλες, δηλαδή 15 τετράδες, 6 πεντάδες και 1 εξάδα. Είναι αρκετά παρόμοιο με το προηγούμενο σύστημα και βολεύει όσους θέλουν να παίξουν περισσότερους αγώνες.

Ποια Αθλήματα Είναι Διαθέσιμα στο Σύστημα του ΟΠΑΠ;

Τα συστήματα του OPAP είναι διαθέσιμα σε κάθε δελτίο που θα παίξετε στο Πάμε Στοίχημα. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα αθλήματα που έχει το κουπόνι. Έτσι, μπορείτε να παίξετε κάποιο σύστημα για αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, αλλά και τένις μεταξύ άλλων.

Παράδειγμα Συστήματος στον ΟΠΑΠ

Το βασικό ζητούμενο για τους περισσότερους παίκτες του συστήματος ΟΠΑΠ είναι το κόστος του δελτίου, καθώς μπορεί ν’ αυξηθεί δραματικά εάν δεν είστε προσεκτικοί.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να παίξετε ένα απλό δελτίο με έναν αγώνα και χωρίς πολλαπλασιαστή, το κόστος θα είναι 0.25€. Εάν παίξετε 4 αγώνας με σύστημα 1-2-3-4, τότε θα πρέπει να υπολογίσετε το κόστος για 15 στήλες. Δηλαδή, το δελτίο σας θα στοιχίζει 15*0.25=3.75€.

Συνοψίζοντας

Το σύστημα του OPAP είναι μια υπηρεσία που προτιμούν πολλοί παίκτες στη χώρα μας. Παρόλο που φαίνεται περίπλοκη σαν διαδικασία, δοκιμάζοντας τα διάφορα στοιχήματα θα σας ανοίξει περισσότερους διόδους για κέρδη.

Τα παραπάνω είδη συστήματος του ΟΠΑΠ σας επιτρέπουν να έχετε κέρδη ανεξάρτητα απ’ το είδος παιχνιδιού που σας αρέσει.

Μάθε περισσότερα: 

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για στοίχημα στο ποδόσφαιρο

Οι Καλύτερες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

Στοίχημα Ιπποδρομίες

Συχνές ερωτήσεις

Τα συστήματα του OΠΑΠ είναι μια υπηρεσία που δίνει ευελιξία στους παίχτες μιας και μπορούν να έχουν κέρδη ή επιστροφή του πονταρίσματος ακόμα κι όταν δεν έχουν πιάσει όλους τους αγώνες.

Ο ΟPAP έχει φυσικά καταστήματα και στοιχηματική ιστοσελίδα. Έτσι, μπορείτε να παίξετε τα συστήματα πάνω στα δελτία σ’ ένα πρακτορείο OPAP ή ηλεκτρονικά στο PameStoixima.gr.

Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο σύστημα. Η επιλογή γίνεται πάντα ανάλογα με τους αγώνες που θέλετε να παίξετε και το στιλ παιχνιδιού που προτιμάτε.