Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022 – Τι Μας Επιφυλάσσουν

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022 ξεκίνησαν στις 4 Φεβρουαρίου. Η μεγάλη αθλητική γιορτή του χειμώνα διεξάγεται φέτος στο Πεκίνο, το οποίο γίνεται η πρώτη πόλη που φιλοξενεί τόσο Θερινούς όσο και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 4 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου, όποτε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης τους. Παρ’ όλα αυτά, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022 έχουν ήδη ξεκινήσει ανεπίσημα από τις 2 Φεβρουαρίου με κάποιους πρώτους αγώνες. 

Στη φετινή διοργάνωση υπολογίζεται πως θα συμμετέχουν 2.900 αθλητές και αθλήτριες από 91 χώρος από ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, αυτοί θα είναι οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους θα συμμετέχει η Αϊτή και η Σαουδική Αραβία. Η διοργάνωση περιλαμβάνει 15 αθλήματα, εκ των οποίων τα 7 είναι χιονιού, τα 5 είναι πάγου, και τα 3 είναι ολίσθησης. Στο Πεκίνο θα λάβουν χώρα συνολικά 109 αγωνίσματα μεταλλίων, που την καθιστά ως τη δεύτερη διοργάνωση που ξεπερνά τα 100 χρυσά μετά την Πιονγκτσάνγκ.

Οι Χειμερινοί Παρολυμπιακοί Αγώνες 2022 θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 13 Μαρτίου 2022. Σε αυτή τη διοργάνωση θα συμμετέχουν 735 αθλητές που θα αγωνιστούν σε 78 αθλήματα.

Πίνακας περιεχομένων

Τα Μέτρα Έναντι του Covid-19

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Κίνα έχει επιβάλλει σκληρά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού μεταξύ των αθλητών. Έτσι, όλοι οι αθλητές που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ. Παράλληλα, η μετακίνησή τους θα πρέπει να γίνεται μόνο για να μεταβούν στις εγκαταστάσεις των αγώνων τους. Ακόμα, οι ανεμβολίαστοι αθλητές θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 21 μέρες μετά την άφιξή τους στη χώρα. Όσον αφορά τους θεατές, θα μπορεί να μπαίνει στις εγκαταστάσεις μόνο ένας μικρός αριθμός που έχει λάβει πρόσκληση.

Η Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο. Τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο κινέζος σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού. Η πρώτη χώρα που μπήκε στο στάδιο ήταν η ελληνική αποστολή, όπως συνηθίζεται. Οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ήταν οι πρωταθλητές της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου και Απόστολος Αγγέλης.

Το Πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 είναι το παρακάτω. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ. 

2-10 Φεβρουαρίου: Λουτζ ή Αγωνιστικό μονό έλκηθρο σε ύπτια θέση 

2-20 Φεβρουαρίου: Κέρλινγκ 

3-19 Φεβρουαρίου: Αλπικό σκι 

3-19 Φεβρουαρίου: Ελεύθερο σκι 

3-20 Φεβρουαρίου: Χόκεϊ επί πάγου 

3-14 Φεβρουαρίου: Άλμα με σκι 

4-19 Φεβρουαρίου: Καλλιτεχνικό πατινάζ 

5-19 Φεβρουαρίου: Δίαθλο 

5-15 Φεβρουαρίου: Χιονοσανίδα 

5-19 Φεβρουαρίου: Πατινάζ ταχύτητας 

5-20 Φεβρουαρίου: Σκι δρόμων αντοχής 

5-16 Φεβρουαρίου: Πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα 

6-17 Φεβρουαρίου: Βόρειο Σύνθετο 

7-12 Φεβρουαρίου: Σκέλετον 

10-20 Φεβρουαρίου: Μπόμπσλεϊ

20 Φεβρουαρίου: Τελική Λήξης Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 

Ελληνικό Άρωμα στο Πεκίνο

Η ελληνική αποστολή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου απαρτίζεται από πέντε αθλητές και αθλήτριες. Πιο συγκεκριμένο, οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα θα αγωνιστούν στο σκι δρόμου αντοχής, και οι  Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου θα αγωνιστούν στο αλπικό σκι. 

Πρώτη θα κληθεί να αγωνιστεί η Μαρία Ελένη Τσιόβολου στις 7 Φεβρουαρίου στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση. Στις 8 Φεβρουαρίου μπαίνουν στη μάχη οι  Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, ενώ ο Ιωάννης Αντωνίου θα αγωνιστεί στις 13 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Καλύτερες Στοιχηματικές Εταιρείες στην Ελλάδα

Καλύτερες Στοιχηματικές για Μπάσκετ

Καλύτερες Στοιχηματικές για Ποδόσφαιρο