Ολυμπιακοί Αγώνες – Μπάσκετ: Οι Όμιλοι και τα Φαβορί

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020

Μετά από την αναβολή ενός χρόνου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν. Έτσι, όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και στις συγκινήσεις που θα μας προσφέρουν οι αθλητές και οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. 

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα, όλοι οι φίλαθλοι ανυπομονούν για το μπάσκετ των ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Παρακάτω, θα βρείτε αναλυτικά τους ομίλους και τα φαβορί που θα αγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο.

Πίνακας περιεχομένων

Οι Όμιλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Στο μπάσκετ των ολυμπιακών αγώνων συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες. Αυτές έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στο προημιτελικά της διοργάνωσης θα προκριθούν οι δύο καλύτερες ομάδες του κάθε ομίλου, καθώς και οι δύο καλύτερες ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Α’ Όμιλος

 • ΗΠΑ 
 • Γαλλία 
 • Ιράν 
 • Τσεχία

 

Ανάλυση του ομίλου: Ο πρώτος όμιλος των ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο είναι πολύ δυνατός με τις ομάδες των ΗΠΑ και της Γαλλίας να διεκδικούν την πρώτη θέση. Και οι δύο ομάδες έχουν έντονο αέρα NBA, με έμπειρους και ταλαντούχους παίχτες. Μέσα σε αυτό τον όμιλο, ίσως παρακολουθήσουμε την ομάδα που θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. 

Ωστόσο, η εθνική Τσεχίας είναι το αουτσάιντερ που μπορεί να κάνει την έκπληξη και να φέρει τα πάνω-κάτω στον όμιλο. Αν κυνηγήσει το αποτέλεσμα με τρέξιμο και πάθος, ενδεχομένως να ανησυχήσει τις μεγάλες ομάδες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει. Η εθνική ομάδα του Ιράν ελπίζει σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση για αυτό το παγκόσμιο τουρνουά.

Β’ Όμιλος

 • Γερμανία
 • Ιταλία
 • Αυστραλία
 • Νιγηρία


Ανάλυση του ομίλου:
Ο δεύτερος όμιλος στο μπάσκετ των ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο υπόσχεται να μας χαρίσει μερικούς από τους πιο έντονους αγώνες της διοργάνωσης. Οι τέσσερις ομάδες αυτού του ομίλου είναι εξίσου δυνατές και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απρόβλεπτο. 

Η εθνική ομάδα της Αυστραλίας έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρώτη θέση στον όμιλο, έχοντας νικήσει την Team USA σε ένα φιλικό παιχνίδι λίγες μέρες πριν. Το ίδιο έκανε και η Νιγηρία που είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Η Ιταλία και η Γερμανία διακρίνονται για το αγωνιστικό τους πνεύμα που μπορεί να αναταράξει όλες τις ισορροπίες του ομίλου.

Γ’ Όμιλος

 • Ισπανία
 • Αργεντινή
 • Σλοβενία
 • Ιαπωνία


Ανάλυση του ομίλου:
Ο τρίτος όμιλος περιλαμβάνει τόσο φαβορί όσο και αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση, μας επιφυλάσσει συγκλονιστικούς αγώνες που ενδεχομένως να κριθούν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Φυσικά, από τις τέσσερις εθνικές ομάδες, η Ισπανία και η Αργεντινή είναι τα μεγάλα φαβορί του ομίλου. Μάλιστα, αυτό είναι ένα σημαντικό τουρνουά για την Ισπανία, μιας και θα αποτελέσει την τελευταία διοργάνωση που θα συμμετέχει ο Pau Gasol. Η εθνική Αργεντινής είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα που μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της Ισπανίας στον όμιλο. Ακόμα, η Σλοβενία είναι από τις ομάδες που μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση, μιας και έχει δείξει αγωνιστικό πνεύμα που είναι ικανό για εκπλήξεις. Τέλος, η διοργανώτρια Ιαπωνία θα παλέψει για μια καλή κατάταξη, ειδικά με τη συμβολή των παιχτών της που έχουν εμπειρία στο NBA.

Μάθε περισσότερα:

Βρείτε τα καλύτερα στοιχήματα μπάσκετ στην Ελλάδα.

Στοίχημα Basket League

Στοίχημα NBA

Πάμε Στοίχημα Μπάσκετ