Στοίχημα Over & Under

Η κατηγορία Under / Over είναι ένας κοινός όρος που θα βρείτε συχνά στο στοίχημα. 

Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε τι ακριβώς είναι το στοίχημα Over & Under και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε όταν στοιχηματίζετε σε αυτήν την κατηγορία στοιχήματος.

Στοίχημα Over & Under 2024

Stoiximan Λογότυπο
5/5
Stoiximan

«21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |»

bet365 Λογότυπο
5/5
Bet365

«21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |»

Betsson Λογότυπο
5/5
Betsson

«21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |»

Novibet logo
4/5
Novibet

«21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |»

Νέα

Στοίχημα Over / Under

Σίγουρα θέλετε να κερδίσετε τις φορές που αποφασίζετε να παίξετε ένα στοίχημα. Ένα στοιχείο που χρειάζεται για να το πετύχετε αυτό είναι να είστε σε τυχερή μέρα.

Δεν είναι όμως όλα θέμα τύχης στο στοίχημα. Το πιο βασικό μάλιστα, είναι να είστε γνώστες σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το συγκεκριμένο τυχερό παιχνίδι.

Μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες για να ποντάρετε σ’ έναν αγώνα είναι αναμφίβολα το Under/Over. Τι ακριβώς είναι αυτό και πώς μπορείτε να το επιλέξετε; Συνεχίστε στον οδηγό μας και θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Οδηγός Στοιχήματος

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Over / Under;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όπως αναφέραμε προηγουμένως η συγκεκριμένη επιλογή είναι μια κατηγορία στοιχηματισμού που μπορείτε να επιλέξετε σε διάφορα αθλήματα.

Αν κάνετε μια απλή μετάφραση στα ελληνικά αυτών των δύο λέξεων μπορείτε να φανταστείτε τι περίπου πραγματεύεται η συγκεκριμένη επιλογή. Σε περίπτωση που δεν το έχετε με τα αγγλικά, το over σημαίνει «πάνω» και το under αντίστοιχα «κάτω».

Αυτό ακριβώς είναι το Over/Under. Στη μια περίπτωση στοιχηματίζετε ότι ένα γεγονός σε κάποιον αγώνα θα συμβεί πάνω από κάποιες συγκεκριμένες φορές που εσείς θα ορίσετε.

Το ακριβώς αντίθετο επιζητάτε να συμβεί στην περίπτωση που ποντάρετε στο Under.

Πώς θα ποντάρετε στο Over / Under

Από την στιγμή που γνωρίζετε τα βασικά βήματα για να τοποθετήσετε ένα στοίχημα γενικά, είναι πολύ εύκολο να ποντάρετε στην συγκεκριμένη επιλογή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισέλθετε στην αγαπημένη στοιχηματική εταιρεία της επιλογής σας και να βρείτε το αθλητικό γεγονός που σας ενδιαφέρει.

Στην συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε με προσοχή αν η πρόβλεψή σας θα είναι «πάνω ή κάτω από μια συγκεκριμένη συνθήκη». Μελετήστε αναλυτικά τα προγνωστικά, την σκοπιμότητα του αγώνα αλλά και την φόρμα των αγωνιζόμενων πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.

Επίσης, πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να επιλέξετε το στοίχημά σας είναι και η απόδοση που προσφέρει το γεγονός.

Τι είναι η στοιχηματική απόδοση;

Η απόδοση ενός γεγονότος που προσφέρεται για στοιχηματισμό, είναι ένας πολλαπλασιαστής του ποσού που ποντάρετε. Σε περίπτωση που η πρόβλεψή σας είναι σωστή θα πάρετε τα χρήματα που τοποθετήσατε εξαρχής επί την απόδοση.

Με λίγα λόγια το αρχικό χρηματικό ποσό που θα τοποθετήσετε όταν ολοκληρώνετε το στοίχημά σας, θα σας επιστραφεί πολλαπλασιασμένο επί τις φορές της απόδοσης που έχετε επιλέξει, σε περίπτωση που φυσικά η πρόβλεψή σας επιβεβαιωθεί. Ας το δούμε μ’ ένα απλό παράδειγμα για να το κατανοήσετε καλύτερα.

Για παράδειγμα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Α ομάδα και την Β ομάδα έχει τις εξής αποδόσεις: Νίκη Α ομάδας: 2.20, Ισοπαλία: 3.10 και Νίκη Β ομάδας: 2.70.

Αν στοιχηματίσετε στη νίκη της Α ομάδας και ποντάρετε 5 ευρώ και οι γηπεδούχοι κερδίσουν τον αγώνα τότε θα πληρωθείτε τα 5 ευρώ επί τα 2.20 που είναι η απόδοση. Συνολικά δηλαδή θα πάρετε 5 Χ 2.20=11€.

Αθλήματα στα οποία μπορείτε να παίξετε Over & Under

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα που πρέπει να έχετε στο νου σας, είναι και τα αθλήματα στα οποία προσφέρεται η συγκεκριμένη κατηγορία στοιχήματος. Οι περισσότεροι μπορεί να είχατε την εντύπωση ότι μόνο στο ποδόσφαιρο μπορείτε να τοποθετήσετε μια πρόβλεψη σαν και αυτήν.

Αντιθέτως όμως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Με την εξέλιξη του στοιχήματος και των διαδικτυακών αλλά και επίγειων στοιχηματικών εταιρειών, οι επιλογές πλέον έχουν επεκταθεί εξίσου σε πληθώρα αθλημάτων.

Το μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις, το πόλο, το ποδόσφαιρο ακόμα και τα e-sports ή και τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας είναι μόνο μερικά παραδείγματα στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο Over & Under.

Στοίχημα over & under

Τι είναι το Over / Under 2.5

Όσοι ασχολείστε από παλιά με το στοίχημα, σίγουρα θα θυμάστε πως η συγκεκριμένη επιλογή αποτελούσε από την αρχή τον κύριο εκπρόσωπο αυτής της κατηγορίας στοιχήματος. Το Over/Under 2.5 αφορά πρωτίστως ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Με βάση τα όσα έχουμε πει προηγουμένως είναι πολύ εύκολο να κατανοήσετε τι ακριβώς σημαίνουν οι δύο αυτές προβλέψεις. Πιο αναλυτικά το Over 2.5 μεταφράζεται ως «σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα θα σημειωθούν ίσα ή περισσότερα από 3 γκολ».

Αντίθετα με το Under 2.5 ποντάρετε την εξής συνθήκη: «σ’ έναν αγώνα θα μπούνε ίσα ή λιγότερα από 2 γκολ». Για να το κάνουμε πιο λιανά στην πρώτη περίπτωση, θέλετε για να κερδίσετε το στοίχημα έναν ανοιχτό αγώνα με πολλές επιθέσεις, πολλές ευκαιρίες ή έστω να σημειωθούν με κάποιον τρόπο κόντρα στην ροή του παιχνιδιού τουλάχιστον 3 γκολ.

Από την άλλη αν επιλέξετε το Under 2.5, χρειάζεστε ένα κλειστό προσεκτικό παιχνίδι σκοπιμότητας, με πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου στον οποίο δεν θα μπουν περισσότερα από 2 γκολ.

Παράδειγμα στοιχήματος με Over / Under 2.5

Πολλές φορές η θεωρία μπορεί να φαίνεται απλή αλλά καλό είναι πάντα να τα βλέπετε και στην πράξη. Έτσι θα είστε απόλυτα σίγουροι ότι έχετε κατανοήσει το θέμα και πως δεν θα κάνετε λάθος επιλογή πριν τοποθετήσετε το στοίχημά σας.

Ας πάρουμε πάλι το παράδειγμα με τις ομάδες Α και Β. Στον αναμεταξύ τους αγώνα μια στοιχηματική εταιρεία προσφέρει τις αποδόσεις: Over 2.5: 1.88 και Under 2.5: 1.86

Αν θέλετε να ποντάρετε σε αυτόν τον αγώνα και είστε πεπεισμένοι πως θα μπουν πολλά γκολ τότε θα διαλέξετε το Over 2.5, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πάτε με το Under. Όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα που είδαμε, έτσι και τώρα σε περίπτωση που η πρόβλεψή σας επιβεβαιωθεί, θα πληρωθείτε το ποσό που ποντάρατε επί την απόδοση της πρότασης.

Με 10 ευρώ δηλαδή στην επιλογή «πάνω από 2.5» σε περίπτωση που ο αγώνας έρθει π.χ. 3-1, θα κερδίσετε 18.8€.

Τι είναι το ασιατικό Over / Under;

Στον οδηγό μας θα μάθετε ακόμα και μια περίπτωση που μόνο οι μελετημένοι παίκτες γνωρίζουν άριστα! Το ασιατικό Over/Under, πολλές φορές προκαλεί σύγχυση και πολλοί επιλέγουν να μην γνωρίσουν καν τις προοπτικές του.

Πρέπει να γνωρίζετε όμως πως πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή στοιχηματισμού που σας δίνει πολλές δυνατότητες. Το ασιατικό «πάνω/κάτω» χωρίζεται σε δύο κύριες περιπτώσεις.

Αυτές είναι το «Ολόκληρο» π.χ. Over 2, 3, 4 κ.ο.κ. και το «Split» ή αλλιώς «τεμαχισμένο» όπως π.χ. «πάνω ή κάτω από 2.25, 2.75, 3.25 κτλ.

Ασιατικό Over / Under: Split

H τελευταία κατηγορία της συγκεκριμένης στοιχηματικής επιλογής που θα αναλύσουμε είναι το Split. Εδώ οι επιλογές που θα βρείτε περιλαμβάνουν όπως είπαμε τα Over/Under 2.25, 2.75 κτλ.

Ας τα δούμε και αυτά λίγο πιο ξεκάθαρα. Εδώ τα πράγματα διαφοροποιούνται λιγάκι σ’ ένα σημείο σε σχέση με το Ολόκληρο. Το ασιατικό Over 2.25 σημαίνει πως με 0-1 γκολ στον αγώνα, χάνετε το στοίχημα. Με 2 ακριβώς γκολ παίρνετε τα μισά λεφτά που ποντάρατε ως επιστροφή, ενώ με 3 ή και περισσότερα πάτε ταμείο!

Αν παίξετε την επιλογή «πάνω από 2.75» τα πράγματα αλλάζουν λιγάκι γιατί με 4 ή και περισσότερα γκολ παίρνετε ολόκληρο το ποσό. Με 3 ακριβώς γκολ στο παιχνίδι, κερδίζετε το 50% του συνολικού ποσού.

Με κανένα, ένα ή και δύο γκολ, δυστυχώς δεν κερδίζετε τίποτα. Πλήρης αντιστοιχία των γεγονότων αλλά αυτή την φορά αντίθετα ακριβώς είναι τα σενάρια αν επιλέξετε τα Under 2.25 και 2.75.

Μάθε περισσότερα: Ασιατικό Χάντικαπ

Στοίχημα Over & Under: Συμβουλές για να κερδίσετε

Αν παίζετε καθαρά για την πλάκα σας και μια στο τόσο, τότε ειλικρινά καμία συμβουλή δεν σας χρειάζεται για να είστε κερδισμένοι. Το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι να διασκεδάζετε υπεύθυνα με ποσά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητα για άλλες ανάγκες.

Η μοναδική απαίτηση για να κερδίσετε το στοίχημά σας σε αυτήν την περίπτωση είναι να είστε τυχεροί! Αν όμως παίζετε πιο συστηματικά και σας ενδιαφέρει να κερδίζετε συχνότερα με τις επιλογές σας, τότε μια συμβουλή είναι απαραίτητη για εσάς.

Με μια λέξη, ΜΕΛΕΤΗ! Ποτέ μην το ξεχνάτε, αν δεν μελετάτε τους αγώνες που ετοιμάζεστε να ποντάρετε είναι σαν να πηγαίνετε αδιάβαστοι να γράψετε εξετάσεις.

Πάντα να βλέπετε τις σκοπιμότητες των αγώνων, τις βαθμολογίες, τα κίνητρα και την φόρμα των ομάδων. Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανότερο ένας αγώνας να έρθει Over 2.5 αν αγωνίζονται δύο ομάδες που σκοράρουν συνέχεια στις προηγούμενες αγωνιστικές, παρά αν παίζουν δύο πιο αμυντικογενείς ομάδες.

Συνοπτικά

Συμπερασματικά, το στοίχημα μπορεί να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για να διασκεδάζετε ενώ με λίγη τύχη, μελέτη και εμπειρία μπορεί να κερδίζετε κιόλας. Το Over/Under είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς κατηγορίες στοιχήματος αυτήν την στιγμή.

Δοκιμάστε να επενδύσετε λίγο χρόνο σε αυτό ώστε να κερδίζετε συχνότερα!

Μάθε περισσότερα: 

Στοίχημα Goal Goal No Goal

Στοίχημα 1X2

Στοίχημα Draw No Bet

Συχνές ερωτήσεις

Το Over/Under στο στοίχημα είναι μια κατηγορία πονταρίσματος για το αν ένα συγκεκριμένο στατιστικό πρόκειται να είναι ψηλότερο ή χαμηλότερο από μια προκαθορισμένη τιμή. Ο συγκεκριμένος τύπος στοιχήματος είναι επίσης γνωστός και ως συνολικό ποντάρισμα.

Over 2.5 σημαίνει ότι 3 ή περισσότερα γκολ θα σημειωθούν σ’ έναν αγώνα. Παραδείγματος χάριν 3,4,5 κτλ. γκολ.

Under 2.5 σημαίνει πως στον αγώνα θα μπούνε λιγότερα από 3 γκολ. Π.χ. 0,1 ή 2 γκολ.

Το Over/Under είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες στοιχήματος. Είναι πιθανό να μπορέσετε να βρείτε τέτοιες επιλογές πονταρίσματος αν όχι σε όλες, σίγουρα στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε στην Stoiximan ή την Betsson.